In gesprek met Joni Uhlenbeck over Cultuur @De Roos

SUMM Customer Testimonial - DeRoos advocaten

SUMM: Hallo Joni, waarom hebben jullie besloten jullie Cultureel Manifest te definiëren?

Sinds onze oprichting hebben wij onszelf altijd graag gezien als het ‘rebellenkind’ van de advocatuur. Advocatenkantoren hebben over het algemeen de neiging tamelijk conservatief te zijn. We hebben altijd geloofd dat het hebben van een sterke cultuur van innovatie en directe, niet-hiërarchische samenwerking ons niet alleen helpt bij het matchen van het type innovatieve bedrijven waarvoor we graag werken, maar dat het ons ook helpt ons te onderscheiden van de grotere advocatenkantoren die allemaal op zoek zijn naar het aantrekken van het beste juridische talent.

Ik denk dat je kunt zeggen dat deze culturele formule werkt, omdat ons bedrijf vrij snel groeit. Maar dat bracht een nieuwe uitdaging met zich mee: hoe kunnen we dit DNA behouden terwijl ons team groeit? We waren van mening dat het helpen om onze culturele waarden onder woorden te brengen die iedereen kan begrijpen en toepassen. En dat doet het ook.

SUMM: En, hoe bevalt het?

Het is echt tof om te zien wat het gebruik van SUMM heeft gedaan met de manier waarop we elkaar feedback geven op basis van onze culturele waarden. In alle teams nemen mensen echt de tijd om na te denken en elkaar input te geven voor hun persoonlijke ontwikkeling. En dit werkt geheel niet-hiërarchisch, zoals het hoort. Onlangs kreeg ik behoorlijk directe feedback van een vrij nieuwe collega. En dat is precies zoals het hoort! Ik ben er absoluut zeker van dat het hebben van een sterk en duidelijk manifest mensen uitnodigt om direct tegen elkaar te zijn. En het platform maakt het gemakkelijk om al deze input te verzamelen en te structureren, wat ons allemaal erg helpt.

SUMM: Welke learnings kan je delen voor bedrijven zoals jullie?

Jouw cultuur is een levend iets, dus wees niet bang om gaandeweg je Culturele Manifest te evolueren en aan te passen. Omdat we de SUMM-methode nu ruim een jaar gebruiken, merken we nu ook dat sommige delen van ons Manifest duidelijker kunnen worden verwoord of ondersteund door scherpere voorbeelden. Wat ik erg leuk vind, is dat we door het SUMM-platform te gebruiken op feiten gebaseerde kennis kunnen opdoen over hoe het met onze Cultuur gaat en wat er beter kan. En we hebben altijd één plek waar we als het ware ons DNA beheren. Zodra er een aanpassing is aangebracht, is deze onmiddellijk van toepassing op alle manieren waarop we onze culturele waarden gebruiken, zonder gedoe zoals het wijzigen van documenten en het verwijderen van oude versies

Lees meer blogs

Onboarding: de eerste indruk telt

Onboarding: de eerste indruk telt

Een goed begin is inderdaad het halve werk: de eerste periode van een nieuw teamlid is een unieke (en eenmalige) kans. Het is het moment om verbinding te creëren en het DNA van een bedrijf diep in nieuwe mensen te verankeren.

The power of Culture / Business Fit:

The power of Culture / Business Fit:

It’s not exactly rocket science to understand the relation between culture and business success. Let's talk about what it takes to align your business goals to your culture - and how this can make your business successful.

Waarom talentretentie begint met focus op je teamleiders

Waarom talentretentie begint met focus op je teamleiders

Het onvermogen om talent te kunnen ontwikkelen en behouden is een van de grootste obstakels voor groei van je onderneming. Maar misschien is het juist ook wel de barrière waar het makkelijkst iets aan kan doen.